Tannregulering

Vi tilbyr tannregulering til barn og voksne

Tannregulering er ikke bare for barn og tenåringer. Flere voksne velger også tannregulering for å korrigere tannstillingsproblemer. Hos Tannlege Aabakken tilbyr vi tannregulering for både voksne og barn. Vi tilbyr ulike typer reguleringsapparater. Helst benytter vi ”vanlig” apparat i metall. Dette er den enkleste og rimeligste form for behandling.

 

Både barn og voksne kan ha behov for tannregulering av ulike årsaker, som tettstående tenner, overbitt, underbitt, eller andre bittproblemer. Behandlingsmetodene varierer, men målet er alltid å gi pasienten et funksjonelt og estetisk tiltalende smil.

 

I dagens moderne tannlegepraksis tilbys det en rekke forskjellige tannreguleringsmetoder som passer for både barn og voksne. Dette inkluderer tradisjonelle metallbøyler, gjennomsiktige plastskinner, og mer. Valget av metode avhenger av individets behov og ønsker.

 

Voksne pasienter ønsker ofte at tannreguleringen skal være mindre synlig, derfor tilbyr vi også usynlig tannregulering. Usynlig tannregulering er gjennomsiktige plastskinner som skal sitte på hele døgnet, men fjernes ved tannpuss og spising. 

 

Det er mulig å sette på et tannfarget reguleringsapparat. Prisen på tannfarget reguleringsapparat er kr. 3300,- ekstra pr. kjeve. Det er også mulig å sette reguleringsapparatet på innsiden av tennene. Prisen for tannregulering på innsiden er inntil kr. 20.000,- ekstra pr. kjeve.

 

Det er viktig å konsultere med en kvalifisert ortodontist for å vurdere den beste behandlingsplanen. Tannregulering kan være en verdifull investering i ens selvfølelse og helse. Det er aldri for sent eller for tidlig å vurdere tannregulering, uansett alder.

Les mer om usynlig tannregulering

munnhygiene

Når man har tannregulering, både som voksne og barn, må man være ekstra nøye med rengjøringen. Tennene børstes grundig hver morgen og kveld, og gjerne noe enklere etter hvert måltid. Nødvendige børster og tilleggsutstyr samt instruksjon i riktig bruk får dere her hos oss.
 
Vi anbefaler fluorskylling for alle pasienter som har reguleringsapparat på tennene.

Førstehjelp

En bracket (kloss) har løsnet: Dersom tannen den har løsnet fra står fint og du ikke har plager kan det vente til neste time. Hvis tannen står skjevt eller du har plager bør du kontakte oss.

 

Noen brackets er enkle å fjerne: Dersom den er festet med en grå eller farget strikk kan den fjernes ved å benytte en kraftig nål eller annet tilgjengelig redskap. Andre brackets har en liten lås som kan åpnes. Se følgende bilder.

 

Trenger du fortsatt hjelp? Ring Jon-Olav Aabakken på mobilnummer: +47 414 48 887 

Når bøylen løsner fra sin bracket

Forsøk å legge den tilbake i sporet med en pinsett eller lignende. Dersom du ikke har plager kan det vente til neste time. 

Bøylen har glidd ut av det bakerste festet

Forsøk å stikke den tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en liten tang. Dersom dette er vanskelig kan du klippe av buen med en liten avbitertang eller en kraftig neglsaks.

Det bakerste festet har løsnet

Klipp av buen 3 mm bak neste feste og forsøk å bøye enden. Dersom bøylen ikke lar seg bøye kan du klippe helt inntil festet.

Reguleringsapparatet gir deg gnagsår

Legg på litt voks som du fikk utlevert da reguleringsapparatet ble satt på. Dersom du ikke har voks kan du legge på litt sukkerfri tyggegummi.

Send oss en melding!

Vil du vite mer om priser og behandling? Vi svarer på alt om tannregulering og vi har kort ventetid på konsultasjonstimer.

Ja
Nei