Usynlig Tannregulering

Voksne pasienter ønsker ofte at tannreguleringen skal være mindre synlig, derfor tilbyr vi også usynlig tannregulering. Usynlig tannregulering er gjennomsiktige plastskinner som skal sitte på hele døgnet, men fjernes ved tannpuss og spising. Hos oss har vi usynlig tannregulering som Invisalign, Spark og
Incognito.

 

Det er mulig å sette på et tannfarget reguleringsapparat. Prisen på tannfarget reguleringsapparat er kr. 3300,- ekstra pr. kjeve. Det er også mulig å sette reguleringsapparatet på innsiden av tennene. Prisen for tannregulering på innsiden er inntil kr. 20.000,- ekstra pr. kjeve.

Usynlig tannregulering:

 

Når det kommer til tannregulering, er diskresjon ofte en prioritert bekymring, spesielt blant voksne pasienter. Usynlig tannregulering har kommet som en populær løsning for de som søker etter en mindre synlig måte å rette opp i tannproblemer og forbedre smilet.

 

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er et system av klare, avtakbare alignere, eller plastskinner, som er skreddersydd for å passe over tennene dine. Disse plastskinnene er utformet for å sitte på tennene hele døgnet, men kan tas ut når du spiser og børster tennene. Over tid vil plastskinnene forsiktig flytte tennene til ønskede posisjoner.

 

Det finnes flere merker og typer av usynlig tannregulering tilgjengelig i markedet. Noen av de mest kjente inkluderer:

 

Invisalign:

Invisalign er kanskje det mest kjente merket innen usynlig tannregulering. Det bruker en serie av skreddersydde, gjennomsiktige plastskinner for å gradvis rette tennene over tid.

 

Spark:

Spark er et annet populært valg som også bruker klare plastskinner. Spark alignere er kjent for sin komfort og klarhet.

 

Incognito:

Incognito er litt annerledes da det er en form for tannregulering hvor brackettene er plassert på innsiden av tennene, noe som gjør dem usynlige fra utsiden.

 

Usynlig tannregulering gir en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringsmetoder. Den største fordelen er estetikk. De klare eller skjulte alignerne er nesten usynlige, noe som gir pasientene selvtillit til å smile uten å være selvbevisst. Usynlig tannregulering er ofte mer komfortabel enn tradisjonelle metallbraketter. Siden plastskinnene kan tas ut, er det enklere å børste og bruke tanntråd, noe som bidrar til bedre munnhygiene. Behandlingsplanene for usynlig tannregulering er fullt tilpasset, med en klar oversikt over hvordan tennene dine vil bevege seg over tid.

Usynlig tannregulering er en innovativ og estetisk tiltalende løsning for de som ønsker å forbedre smilet uten den synlige besværet av tradisjonell tannregulering. Med flere tilgjengelige alternativer som Invisalign, Spark, og Incognito, er det nå enklere enn noensinne å finne en usynlig tannreguleringsløsning som passer til dine behov og livsstil.

Eksempler på Usynlig tannregulering

Når bøylen løsner fra sin bracket

Forsøk å legge den tilbake i sporet med en pinsett eller lignende. Dersom du ikke har plager kan det vente til neste time. Dette kan være vanskeligere for å gjøre for brackets som er festet på baksiden av tennene

Bøylen har glidd ut av det bakerste festet

Forsøk å stikke den tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en liten tang. Dersom dette er vanskelig kan du klippe av buen med en liten avbitertang eller en kraftig neglsaks.

Det bakerste festet har løsnet

Klipp av buen 3 mm bak neste feste og forsøk å bøye enden. Dersom bøylen ikke lar seg bøye kan du klippe helt inntil festet.

Reguleringsapparatet gir deg gnagsår

Legg på litt voks som du fikk utlevert da reguleringsapparatet ble satt på. Dersom du ikke har voks kan du legge på litt sukkerfri tyggegummi.