Førstehjelp

Vi tilbyr tannregulering til barn og voksne

Førstehjelp

En bracket (kloss) har løsnet: Dersom tannen den har løsnet fra står fint og du ikke har plager kan det vente til neste time. Hvis tannen står skjevt eller du har plager bør du kontakte oss.

 

Noen brackets er enkle å fjerne: Dersom den er festet med en grå eller farget strikk kan den fjernes ved å benytte en kraftig nål eller annet tilgjengelig redskap. Andre brackets har en liten lås som kan åpnes. Se følgende bilder.

 

Trenger du fortsatt hjelp? Ring Jon-Olav Aabakken på mobilnummer: +47 414 48 887 

Når bøylen løsner fra sin bracket

Forsøk å legge den tilbake i sporet med en pinsett eller lignende. Dersom du ikke har plager kan det vente til neste time. 

Bøylen har glidd ut av det bakerste festet

Forsøk å stikke den tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en liten tang. Dersom dette er vanskelig kan du klippe av buen med en liten avbitertang eller en kraftig neglsaks.

Det bakerste festet har løsnet

Klipp av buen 3 mm bak neste feste og forsøk å bøye enden. Dersom bøylen ikke lar seg bøye kan du klippe helt inntil festet.

Reguleringsapparatet gir deg gnagsår

Legg på litt voks som du fikk utlevert da reguleringsapparatet ble satt på. Dersom du ikke har voks kan du legge på litt sukkerfri tyggegummi.